GAMLE “NYHEDER”

Åbent hus i Sognearkivet

Søndag d. 7. februar mellem 14 og 1700 har Lysabild Sognehistoriske Forenings arkiv åbent hus. Arkivet ligger i kælderen ved østfløjen af Lysabild skole. Kom ned og se hvad de har, – der er kaffe på kanden og samtidigt vil forfatteren Henrik Ingemann præsentere sin nye bog: “Rigsdagsmand Hans Lassen af Lysabild”, som fik et sørgeligt eftermæle. Se en del af historien i en artikel i Sønderborg ugeavisher:

Invitation

Tryk på billedet og  læs om arrangementet på Skovby Kro torsdag d. 11. februar kl. 16:30 til 18:00

Alternativ kollektiv transport i landdistrikterne

delebus

Kære borger i Dynt-Skelde-Gammelgab, Kværs-Snurom-Tørsbøl
samt Lysabild området (dvs. Lysabild, Skovby og Mommark)

Vi har brug for DIN hjælp, for at kunne hjælpe dig og din landsby!

Opgave:
Udfyld gerne dette spørgeskema: Tryk her  (hurtigst muligt, dog senest d. 8/11 2015). Helst med 1 svar pr. husstand. Spørgeskemaet bliver desuden omdelt snarest i dit område, men det er lettere at udfylde ved at trykke på linket.

Hjælp os med at skaffe en høj svarprocent – snak med din nabo, om de har udfyldt spørgeskemaet? Det er afgørende, for at finde frem til nye og bedre løsninger for dig og din landsby omkring transport i hverdagen.

Forklaring:
Vi har I Sønderborg Kommune et stort fokus på at forbedre de kollektive transportmuligheder for borgere i landdistrikterne. Et netop søsat projekt i samarbejde med Trafikstyrelsen og dit lokale landsbylaug, vil arbejde målrettet for først at identificere jeres transportbehov og udfordringer, og derefter at teste løsninger, der forbedrer de kollektive transportmuligheder hos jer.

På forhånd mange tak for hjælpen!

Med venlig hilsen styregruppen

Niels Peter Nielsen, Kværs-Tørsbøl-Snurom Landsbyråd

Erling Junker, Lysabild Landsbyråd

Roy Hansen, Dynt-Skelde-Gammelgab Landsbylaug

Connie Skovbjerg, Landdistriktskoordinator

Gys i Migge’s bageri og Dagli’Brugsen

Halloween.

Kom ned i Dagli’Brugsen og Migge’s bageri i uge 44 og få et gys. Butikkerne pyntes op med uhyggelige og væmmelige monstre.

fredag d. 30.11 fra kl. 15-17 kan børnene gratis skære et græskar hoved i Brugsen og få kage og slushice. Deltag også i Migge’s Halloween konkurrence. Se i butikken hvordan du vinder!

Nabohjælp

Se invitation til borgermøde om Nabohjælp onsdag d. 25. november kl. 17.30-20.00 på Alsion i Sønderborg her

Invitation til åbne foredrag i fbm. Landsbyhøjskolen fra den 4. til 8. november

Landsbyhøjskole har 3 åbne foredrag, som er rigtig spændende og deltagelsen er ganske gratis

 

Steen MøllerSören HermansenHanne TanvigLandsbyhøjskolen inviterer til åbne foredrag fra den 4. – 8.  november på Gråsten Landbrugsskole. Invitation til åbne foredrag.

Kurset “fremtidens landsbyer som handlekraftige fællesskaber” afvikles på Gråsten Landbrugsskole fra 4.- 8. november 2015. Nedenstående foredrag og arrangementer er åbne for udefrakommende.

Entre: Gratis. Husk penge til drikkevarer
Sted:  Gråsten Landsbrugsskole, Fiskbækvej 15, 6300 Gråsten

Onsdag d 4. november kl 20-21 (åbent foredrag)
Alternative samfund giver nye muligheder i landdistrikter
v. Steen Møller, stifter af økosamfundet Friland og kendt fra DR

Torsdag d 5. november kl 19-20
 (åbent foredrag)
Hvad kræves der for at udvikle landsbysamfund?
v. Hanne Tanvig, landdistriktsforsker Københavns Universitet

Søndag d 8. november kl. 13-16
 (stort offentligt arrangement)
Præsentation af ugens erfaringer for fremmødte borgere fra de fem landsbyer,
inviterede politikere og interesserede

Tyges Forsamlingshus: Sønderborg-Aabenraa-Sydslesvig modellerne til debat med Connie Skovbjerg (Sønderborg Kommune), Karsten Gram (Aabenraa Kommune), Tine Andresen (Sydslesvigsk Forening), Landdistrikternes Fællesråd

Fælledskaber v. Søren Hermansen, Samsø Energiakademi

Stemningsbilleder fra Skovby Blues

Et par stemningsbilleder fra “Skovby Blues & Rock’n Roll” i lørdags.

imageimageimage

Veteranmotorcykler ved Skovby By Night

Følgende modtaget fra Erik Bach:

Vi kommer på veteran motorcykler. Nogle er op til 90 år gamle.
Vi har en køreforening:  ”Sønderborg og omegns motorcykelvenner”. En del af os med veteranmotorcykler til og med 1939 er også medlem af Danmarks Veteran Motorcykleklub. Vi holder som sidste år på Kegnæsvej 50, (med indkørsel fra Vindrosen over for Brugsen).

skovby-3skovby-1

Springvandet i dammen

Landsbylauget var i dag samlet for at afkorte studsen på springvandet i dammen, så strålerne nu kommer ud  i vandoverfladen. Der blev skåret et pænt stykke af røret v.h.a. en vinkelsliber, en gummibåd og en “frivillig”. Prøv selv at se hvor pænt det et  blevet.

IMG_0098IMG_0100IMG_0101IMG_0102

SKOVBY Blues NYT!

SkovbyBlues tæt på udsolgt!
Skovby Blues har gennem de sidste år oplevet en stigende efterspørgsel på de udbudte 100 adgangstegn & har derfor i år udvidet antallet af besøgende til 150.
Foreningen har også investeret i det stærkeste & flotteste program hidtil.
Med fjorten dage tilbage er der allerede solgt 130 billetter & arrangementet nærmer sig dermed udsolgt.
Foreningens forkvinde Jette Abildboe er rigtig glad for den store opbakning & kan allerede nu love at der også kommer Skovby Blues i 2016.
Nye gæster og vores trofaste støtter gennem årene får muligheden for den 4. Juli at købe billet til 2016 til årepris på 150 kroner. Prisen i 2016 bliver 200 kroner hvilket i forvejen er usædvanligt billigt for et arrangement af vores kaliber
Foreningens frivillige  regner med sammenlagt at investere 150-200 timer i forberedelserne på at give gæsterne en fantastisk oplevelse den 4. juli.
Og de 150 gæster får hver 8 timer med musik, nærvær og samvær. Det giver 1200 timer.
Der ligger vores avance & profit. Vi investerer i en slags kærlighed til fællesskabet der virkelig kan betale sig.
Vi gør en dyd ud af ikke at drive en forretning, men et kulturarrangement & det afspejler sig også i billetprisen & priserne i Blues Baren, udtaler forkvinden for Skovby Blues, Jette Abildboe.
Breaking News about Skovby Blues !
Danmarks Mr. Blues & den internationalt kendte guitarist  Kenn Lending er gæstesolist hos orkestret bag Ladies Sing The Blues ved Skovby Blues den 4. juli.
Backingbandet er fantastisk besat på alle pladser i forvejen…..men hvem kan sige nej til det tilbud !
Kenn Lending er blandt andet kendt i det store udland for de 1000 koncerter han gav med Champignon Jack Dupree under deres 15 år lange samarbejde.
Kenn Lending har spillet med for de fleste af de store mestre og er still going strong i en alder af 60 år.
Ikke mindst i sit livsværk Kenn Lending Bluesband der ufortrødent optræder kloden rundt.
Skovby Blues er naturligvis glade for og stolte af at kunne give tilhørerne denne helt ekstraordinære oplevelse i en lade under en kornsilo i Skovby den 4. juli 2015.

Bluesfestival i Skovby lørdag d. 4. juli 2015.

Klik på plakaten og se mere

plakat 2015

Se også den officielle hjemmeside for Skovby Blues her: www.skovbyblues.dk

 SKOVBY Blues

Den 4. juli er der for ottende gang  bluesfestival på Als for de særligt indviede.

Der sælges et stærkt begrænset antal billetter – fordi nærheden og nærværet med musikerne er det bærende element i arrangementet. Til  gengæld får de 150 heldige deltagere en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Og i lige så usædvanlige rammer. De tidligere kornsiloer på Kegnæsvej I Skovby danner rammen om Skovby Blues. ” Tættere på Mississippi kommer man ikke i Danmark” udtalte landets absolut bedste rootsblues fortolker H.P. Lange fra scenen i 2009. Han har spillet sig ind i hjerterne hos publikum og er igen i år at finde blandt de optrædende.

solo presse 1

H.P.Lange har gennem årene haft en lang række gæster med og end ikke arrangørerne ved i år, hvorvidt han kommer selv eller har nogen med. Men han skuffer aldrig og tilhørerne er gennem årene blevet påtvunget selskab af bl.a. Hugo Rasmussen, Troels Jensen, Paul Junior og andre af Danmarks store musikere.

Den international anerkendte Copenhagen Blues Festival ønskede i 2001 at få flere kvinder blandt de  optrædende. Derfor skabte de deres eget drømmeband. Og hvilket et ! Tre kvinder med hver sin stemmepragt ud over det rimelige. Og samlet er de frygtindgydende gode ! De fik et backingband bestående af nogle af Danmarks bedste musikere, der sammenlagt har hundredevis af pladeindspilninger bag sig. Ladies Sing the Blues er noget af det ypperste der kan præsenteres fra en scenekant i dansk regi. Orkesteret serverer swingende og svedig underholdning, der går direkte i fødderne.

Roughhaired Chickendogs har 17 års erfaring i at fortolke de bedste af de bedste klassikere. De har et overskueligt sceneshow uden pral og unødige armbevægelser. Det er bare bundsolidt og ærligt arbejde. Håndværk når det er allerbedst. Og smukkest.

Wiborg & Guitar kan nemmest beskrives som lyden af en engel der synger akkompagneret af en harpe med seks strenge. En slags musikalsk fredfyldt oase.

The Pianoman, The Guitarman & The Bluesman har deres egen charmerende mangel på sound og nogle absolut intetsigende tekster. De har gennem årene optrådt i mange forskellige sammenhænge og er nu samlet for en – foreløbigt – sidste gang. The Pianoman udvandrer nemlig til USA for at fortsætte den musikalske karriere der.

Skovby Blues er særdeles stolte af at lægge scene til afskedskoncerten og The Pianoman’s – indtil videre – sidste optræden på dansk grund.

I baren vil der vanen tro være udskænkning af kolde og varme drikke til særdeles overkommelige priser og serveret med et ægte dansk smil af byens bedste bartender: TromPeter Jespers Pølsevogn sørger for ernæringsrigtig kost dagen igennem.

Det hele foregår lørdag den 4. juli 2015 i tidsrummet 16.00 – 01.00 og billetsalget er startet. Billetter koster 150 kroner og sælges i Brugsen i Skovby og fra hjemmesiden www.skovbyblues.dk hvor også det endelige program og yderligere oplysninger kan findes.

Foreningen Skovby Blues, cold beer, live music & free dancing since 2008

Skovby sang

Tryk her og se Skovby sangen

Blomsterkummerne fortsat…..

Så er alle 6 blomsterkummer placeret ved indfaldsvejene til Skovby.

20150422_094459

2 på Skovbyvej, 2 på Kegnæsvej ved siloerne og 2 på Kegnæsvej ved genbrugspladsen.

20150422_105237

Nu mangler vi bare lidt planter. De skulle gerne være helt færdige inden 1. maj og St. Bededag.

 

Blomsterkummerne er færdige

Så er Jens Peter færdig med blomsterkummerne. De er virkelig flotte.

20150420_094848

Vi vil sætte dem op i løbet af denne uge, og få plantet lidt blomster,  så de kan forskønne vores lille landsby.

10 års jubilæum i Migges bageri

Birgit og Migge Kettelsen havde indbudt til kaffe og kage i anledning af deres 10 års jubilæum i Skovby. Det blev lidt af et tilløbsstykke – naturligvis!

20150207_141151[1]20150207_143501[1]

STORT TILLYKKE herfra.  Billederne er venligst leveret af Orla Kruse

Juletræsfesten på Skovby Kro.

I år afholdes juletræsfesten på Skovby kro allerede søndag d. 30. november, og festen starter kl. 14.00 og slutter kl. 16.00. Mød op til en hyggelig eftermiddag sammen med familie og venner, hvor vi synger julesange, danser om juletræet og får besøg af julemanden, der deler godteposer ud til alle børn.

Æbleskiver, kaffe og sodavand kan købes på kroen.

Verene Bay tager imod bestilling af godteposer, der skal bestilles senest d. 22. november på tlf. nr. 2620 6474

Skriv et svar